Grad veličine oraha

Nevrijeme u Srbiji: "Odjednom je sve oko nas postalo crno, a onda je krenula oluja"

  • Извор: Телеграф
  • 30.05.2022. 19:27

Jako olujno nevrijeme praćeno krupnim i dugotrajnim gradom u popodnevnim satima opustošilo je dio teritorije opštine Arilje, prenosi RINA.

Najveća šteta pričinjena je na zasadima maline i kupine, ali desetkovan je ovogodišnji rod i ostalog voća.

„Odjednom je sve oko nas postalo crno i počeo je da pada jak grad, veličine oraha. Padao je oko 40 minuta i "ubio" svo voće koje smo imali. Šteta u malinjacima ovako na prvi pogled može se reći i da je oko 90 odsto. Lišće i grane su sve po zemlji, a u dvorištu se grad može skupljati lopatom. Ne pamti se ovako nevrijeme u mašem selu“, rekao je Srećko Gavrilović iz sela Bogojevići.

Najveća materijalna šteta pričinjena je u MZ Bogojevići, Stupčevići, Latvica i Radobuđa, a ovako jako nevrijeme ne pamte ni najstariji mještani ovih ariljskih sela. Još uvijek nije poznato sa koliko raketa su dejstvovali protivgradni strijelci.

„Zbog velike količine kiše i grada oštećen je i dio putne infratsrukture. Кada sakupimo sve podatke sa terena razmotrićemo odluku o uvođenju vanredne situacije“, izjavio je predsjednik opštine Arilje Predrag Maslar.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм