Ministar unutrašnjih poslova Srbije

"Ni Vulin, ni Vučić ne spremaju ruske dobrovoljce da vrate Kosovo"

  • Извор: СРНА
  • 03.11.2021. 10:28

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ni on, niti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne spremaju i ne traže ruske dobrovoljce, a da Srbiji, da hoće da se silom vrati na sjever Kosova, ne bi trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci.

Srpski ministar je na ovaj način reagovao na izjavu bivšeg komandanta takozvanih Kosovskih bezbjednosnih snaga Kadrija Kastratija da ima informacije da Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da bi ih doveli na sjever Kosova, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je rekao da "kada kod Šiptara progovori strah i nečista savjest, obično lupetaju o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti i počnu da kukaju kako je Vučić opasan, a Srbija velika".

- Da Srbija hoće da se silom vrati i na sjever i na jug Kosova i Metohije, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na Kosovu i Metohiji - rekao je Vulin.

On je naveo da su se u to "Albanci uvjerili kada su slali bahate specijalce na sjever Kosova i Metohije, a ponizne i uplašene ih povlačili na jug".

Vulin je naveo da "albansko lupetanje o Rusima na sjeveru Kosova i Metohije treba da posluži kao razlog da NATO još jednom podigne oružje kako bi vodio rat koji Albanci sami nikada nisu mogli da dobiju, baš kao što sami nisu mogli da naprave ni državu".

- Ako sile Zapada imaju glava svojih građana na bacanje i želje da vode albanske ratove, mi Srbi glave svoje djece za gubljenje nemamo - naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, Vučić je jedini lider na Balkanu kome je do mira stalo više nego do sopstvene političke budućnosti, ali to je njegova snaga, nije slabost.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)