Bila raspisana potjernica

Nišlija uhapšen u Njemačkoj: Obljubio djevojčicu kojoj je bio hranitelj i pobjegao

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2022. 11:04

Nišlija Martin O. (28) uhapšen je u Njemačkoj po međunarodnoj potjernici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Nišu zbog krivičnog djela obljube sa djetetom za koje je zaprijećena kazna kazna zatvora od pet do dvanaest godina.

Po nalogu Višeg suda policija je za Martinom raspisala potjernicu 19. novembra prošle godine jer se nije pojavljivao na suđenju a policija ga nije našla na adresi stanovanja pa nije bilo moguće njegovo dovođenje. On se branio sa slobode što je iskoristio da sa niškog aerodroma Konstantin Veliki odleti u inostranstvo. Kako saznajemo, na osnovu potjernice Interpola uhapšen u Njemačkoj u februaru ove godine i nalazi se u ekstradicionom pritvoru gdje čeka izručenje Srbiji.

Martinov branilac po službenoj dužnosti, advokat Goran Đorđević, potvrdio je hapšenje svog klijenta.

“Očekujem da bude izručen Srbiji, čim to bude učinjeno preuzeću njegovu odbranu. Imam informaciju da je uhapšen u Njemačkoj ali druge detalje ne znam”, rekao je advokat.

Martin je uhapšen jula 2020. godine jer je četiri mjeseca imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu. Neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je šesnaestogodišnji brat djevojčice koji je zbrinut u istoj porodici što je dovelo do Martinovog hapšenja. On je pred organima gonjenja sve priznao ali je isticao da je sa djetetom u ljubavnoj vezi te da planiraju zajednički život.

Kako saznaje Telegraf.rs, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio djevojčicu da stupe u seksualne odnose.

“Oni su koristili svaku priliku kada bi ostajali sami da budu intimni. Vremenom su postajali neoprezniji pa je djevojčicin brat posumnjao da se nešto dešava između njegove sestre i Martina a onda ih zatekao na djelu. Pozvao je svoju baku koja živi u jednom niškom selu i rekao joj šta je vidio. Zaprepašćena žena je otišla u policiju i prijavila Martina koji je odmah uhapšen”, objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Kako saznaje Telegraf.rs, djevojčica uopšte nije bila svjesna u šta se upustila jer joj je Martin govorio da su oni momak i djevojka te da će se uzeti.

N.O. majka uhapšenog mladića, odnosno djevojčicina hraniteljka tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.

“Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni. Ništa nismo sumnjivo primjetili, pa ne bismo dozvolili da se nešto dešava djetetu o kome treba da brinemo. Ne mogu ništa detaljnije da pričam dok se slučaj ne riješi”, kazala je ona nakon sinovljevog hapšenja.

Baka oštećene djevojčice zatražila je da Martin bude najstrože kažnjen.

“Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao sebi djevojku svojih godina nego dijete”, rekla je ranije novinarima ova žena.


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)