Uz posredovanje EU

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine

  • Извор: АТВ
  • 02.05.2023. 19:18

U Briselu je počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Na sastanku koji je počeo nešto poslije 18.00 časova predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti trebalo bi da razgovaraju o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština i Deklaraciji o nestalim licima.

Sastanak se održava u prisustvu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Vučić je ranije poručio da će na večerašnjim razgovorima biti teško jer su "svi veliki na Zapadu" protiv Srbije, ali je pravda na njenoj strani.

"Već nekoliko dana, posebno danas Aljbin Kurti vodi kampanju protiv Srbije. Brutalno i prljavo, i on i svi njegovi pomagači. Uključili su sve Kamberija, svih analitičara, svih političara. Prete Srbiji podsećaju na neke stare dane govore o svojoj borbi za slobodu, zaboravljajući da su se baš Srbi borili za slobodu ne samo protiv terorista već i protiv nato agresora. i kao što on reče prolivena krv se ne vraća, prolivena krv za slobodu ne moež da se vrati, i ne sme da se zaboravi. Imaću to u vidu vcečeras, Živela Srbija, nema predaje!", rekao je Vučić prije sastanka.

Тагови: