ATV

Ukupno četvoro zaraženih

Novi slučajevi zaraze koronom u Srbiji: Oboljele dvije žene

  • 10.03.2020. 08:58

Jutros su potvrđena još dva slučaja zaraženih korona virusom, tako da su u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene. Kako RTS javlja, i dva nova slučaja su sa Infektivne klinike u Beogradu.

Od sinoć u 18 sati do jutros u 8 časova testirani su uzorci pet osoba od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi korona virus. 

Očekuje se da će ovog jutra biti održana sjednica Vlade na kojoj će se razgovarati o novim pooštrenim preventivnim mjerama koje je predložila Radna grupa formirana za kontrolu koronavirusa.

Juče je potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina.

Smješten je u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.

Kinez koji je zaražen korona virusom zaposlen je u kineskoj mobilnoj kompaniji, saznaje Telegraf.rs. On živi u radi u Srbiji.

Zaposlen je u lokalnom predstavništu i drugi je biznismen u Srbiji koji je zaražen virusom koji hara cijelim svijetom.

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, ovaj kineski državljanin se nije zarazio u Kini, već je sva prilika da ga je zarazio neko ko je stigao iz te zemlje.

Podsjećamo, prvi slučaj korone u Srbiji potvrđen je u Subotici kod muškarca I. Đ. (43). 

I. Đ. (43), inače preduzetnik iz Bačke Topole, krajem prošle nedjelje se javio ljekarima u Subotici, kada je primljen u tamošnju bolnicu. Uzet mu je potreban materijal, i novi virus mu je potvrđen u petak, 6. marta. On se zarazio dok je boravio u više navrata kod sestre u Budimpešti.

U firmi, u kojoj radi I. Đ. (43), prvozaraženi korona virusom u Srbiji, nisu, niti će biti sprovedene zaštitne mjere radi sprečavanja širenja COVID 19.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм