Ukupno četvoro zaraženih

Novi slučajevi zaraze koronom u Srbiji: Oboljele dvije žene

 • 10.03.2020. 08:58

Jutros su potvrđena još dva slučaja zaraženih korona virusom, tako da su u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene. Kako RTS javlja, i dva nova slučaja su sa Infektivne klinike u Beogradu.

Od sinoć u 18 sati do jutros u 8 časova testirani su uzorci pet osoba od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi korona virus. 

Očekuje se da će ovog jutra biti održana sjednica Vlade na kojoj će se razgovarati o novim pooštrenim preventivnim mjerama koje je predložila Radna grupa formirana za kontrolu koronavirusa.

Juče je potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina.

Smješten je u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.

Kinez koji je zaražen korona virusom zaposlen je u kineskoj mobilnoj kompaniji, saznaje Telegraf.rs. On živi u radi u Srbiji.

Zaposlen je u lokalnom predstavništu i drugi je biznismen u Srbiji koji je zaražen virusom koji hara cijelim svijetom.

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, ovaj kineski državljanin se nije zarazio u Kini, već je sva prilika da ga je zarazio neko ko je stigao iz te zemlje.

Podsjećamo, prvi slučaj korone u Srbiji potvrđen je u Subotici kod muškarca I. Đ. (43). 

I. Đ. (43), inače preduzetnik iz Bačke Topole, krajem prošle nedjelje se javio ljekarima u Subotici, kada je primljen u tamošnju bolnicu. Uzet mu je potreban materijal, i novi virus mu je potvrđen u petak, 6. marta. On se zarazio dok je boravio u više navrata kod sestre u Budimpešti.

U firmi, u kojoj radi I. Đ. (43), prvozaraženi korona virusom u Srbiji, nisu, niti će biti sprovedene zaštitne mjere radi sprečavanja širenja COVID 19.

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Народ прича (Р)

  '‘Народ прича (Р)и (Р)