Ministarstvo trgovine Srbije

Objavljene dozvole za izvoz naoružanja u Bangladeš

  • Извор: СРНА
  • 21.07.2022. 22:35

Ministarstvo trgovine Srbije objavilo je da dozvole za izvoz naoružanja koje se nalazilo u avionu koji se srušio u Grčkoj tokom isporuke Ministrstvu odbrane Bangladeša.

Iz Ministarstva su naveli da su u avionu bile vježbovne mine, da su u potpunosti plaćene holding koorporaciji "Krušik" iz Valjeva, te priložilo više dozvola u vezi sa izvozom u Bangladeš.

Ministarstvo trgovine saopštilo je da je dobilo saglasnost izvoznika da se objave svi elementi izvoznog posla i navelo da se radi o kupoprodajnom ugovoru koji obuhvata obračun i plaćanje PDV-a, prenosi RTS.

- Roba je u potpunosti plaćena `Krušiku`, prije preuzimanja. Prevezena je o trošku izvoznika do aerodroma, a za dalje, do kupca i krajnjeg korisnika, obaveza je bila na brokeru iz BiH - navode iz Ministarstva.

Teretni avion "Antonov An - 12" koji je natovaren sa 11,5 tona naoružanja poletio je iz Niša u subotu, 16. jula, uveče se srušio u blizini Kavale u Grčkoj. Letio je za ukrajinsku kompaniju "Meridijan", a svi članovi posade su poginuli.


Тагови: