Републичка изборна комисија

Одбачен приговор листе "Србија против насиља" за поништавање избора

  • Извор: Танјуг
  • 29.12.2023. 19:33

Републичка изборна комисија Србије одбацила је приговор листе "Србија против насиља" за Београд о поништавању избора.

Предсједник РИК-а Владимир Димитријевић објаснио је да је приједлог одбачен, јер га је Комисији поднијело неовлашћено лице.

Замјеник предсједника РИК-а Марко Јанковић рекао да је РИК добио приговор коалиције "Србија притив насиља" за одборнике Скупштине града Београда, уз који је достављено и рјешење Градске изборне комисије, која се огласила ненадлежном за одлучивање по приговору и предмет упутила РИК-у.

- На овакву одлуку ГИК-а уложена је жалба Вишем суду у Београду од стране коалиције `Србија против насиља`, а Виши суд је донео пресуду против решења ГИК-а као неосновану- рекао је Јанковић.

Он је додао да је РИК претходно, испитујући приговор по питању стварне надлежности РИК-а, констатовао да је коалиција "Србија против насиља" као подносилац листе кандидата за одборнике за Скупштину града поднијела захтев за поништавање гласања на свим бирачким мјестима на територији ГИК-а.

Јанковић је додао да је у том приговору било и примједби на републичке изборе, па се тражи поништавање гласања на свим бирачким мјестима. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм