Predrag Kon

"Odgoditi polazak u školu djece koja su putovala u inostranstvo"

  • 27.08.2020. 09:35

Moguće je da će Krizni štab za suzbijanje kovida 19 preporučiti da djeca koja su bila izvan Srbije sa zakašnjenjem od deset dana krenu u školu, zbog epidemiološkog rizika koji postoji kod ljudi koji se ovih dana u Srbiju vraćaju sa odmora iz raznih zemalja.

Izjavio je ovo epidemiolog i član Štaba Predrag Kon.

Kon je za Politiku rekao da postoji epidemiološki rizik da ovi đaci dođu zaraženi virusom korona i da bi bilo mudro odgoditi njihov povratak u školske klupe.

– To je važna stvar o kojoj ću pričati na sljedećem sastanku Kriznog štaba. Tako bi se rizik od zaražavanja djece u školama smanjio na najmanju moguću mjeru. To je moja lična ideja koja ima smisla i dobro bi bilo ako bi se usvojila barem kao preporuka – rekao je Kon.

On je istakao da ne bi bilo mnogo takve djece, odnosno možda nekoliko desetina njih u cijeloj Srbiji.

– Što se tiče drugih učenika, tu nema bojazni jer je sve dobro pripremljeno za njihov početak nastave. Treba napomenuti da samo zdrava djeca treba da krenu u školu – naglasio je Kon.

Politika podsjeća da su pojedini članovi Kriznog štaba Srbije više puta u medijima pominjali mogućnost uvođenja karantina za državljane Srbije koji su ljetovali u inostranstvu, u zemljama sa povećanim brojem zaraženih, ali takva odluka za sada nije donesena.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм