Terete ga za obljubu 10 učenica

Određen pritvor treneru jahanja osumnjičenom za silovanje

  • Извор: Агенције
  • 14.09.2022. 17:20

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu M.Đ. (68) koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična djela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična djela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloljetno u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Milošu Đ. određen je pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, precizirala je za Tan jug portparol tog suda, Tatjana Matić.Na saslušanju u tužilaštvu osumnjičeni se branio ćutanjem ,odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Kako je Više javno tužilaštvo U Beogradu ranije saopštilo, sumnja se da je Miloš Đ. sva pomenuta krivična djela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloljetnu djevojku, koja je u to vrijeme imala 17 godina.

Nad djevojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom djevojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dvije punoljetne djevojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična djela nedozvoljene polne radnje nad dve djevojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno povjerenje u institucije, prenosi BL portal.

Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osjetljivih svjedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima.

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)