Дарко Младић

Огласио се Младићев син: Генерал имао озбиљан проблем

  • Извор: РТРС
  • 06.05.2024. 14:46

Генерал Ратко Младић се прије нешто више од двије недјеље нашао у критичном здравственом стању и био је пребачен у болницу, изјавио је за Радио Републике Српске његов син Дарко Младић.

Дарко Младић је напоменуо да су добили само кратку информацију о томе да је генерал имао озбиљан проблем.

"Касније, послије неколико дана смо добили информацију да се налази у животно опасној ситуацији и до дан данас он се полако опоравља од тих проблема. Међутим, ми смо јако забринути с обзиром на то да је прошло двије недјеље и нисмо добили никакве конкретне налазе око тога шта се десило. Знамо само да не може да устане из кревета, да једва говори и знамо дијагнозу, међутим не бих тренутно да је саопштавамо јавности, али углавном он се налази у ситуацији у којој му је угрожен живот“, рекао је Дарко Младић.

Дарко Младић је додао да не добијају налазе да би се увјерили колико је та ситуација озбиљна и да су из тог разлога тражили да се генерал пребаци на лијечење у Србију.

"Добили смо неке штуре повратне информације, али ми и даље не добијамо оно што је суштински јако битно, а то је да добијамо тачне налазе кад је пребачен у болницу, као и какво је садашње стање. Он је сад нешто боље, али нама је и даље, из овога што смо видјели до сада, јасно да су потребне одређене методе лијечења које он тамо не може да добије и да на неки начин медицинска служба Трибунала крије од нас те налазе, што није први пут. Зато смо се обратили суду, тражили смо пребацивање лијечења у Србију јер изгледа да тамо не може више да добије потребну његу. Тражили смо и да нам се доставе хитно сви његови налази што је он одобрио, сложио се, али ево ми још увијек немамо никакве налазе од тога осим неког, да кажем, описа који је недовољан“, рекао је Младић.

Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића

Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.