Jaka kiša

Olujno nevrijeme zahvatilo Srbiju: Dio Požege bez struje, centar Priboja pod vodom

  • Извор: СРНА
  • 04.07.2023. 21:55

Olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je u poslijepodnevnim časovima zapadnu Srbiju, pa je došlo do izlivanja potoka i rijeka u Čačku i Užicu, dio Požege je ostao bez struje, a pod vodom je i centar Priboja.

U čačanskom naselju Bresnica poplavljeno je jedno domaćinstvo, u Viljuši oštećeni lokalni putevi, a u mjesnoj zajednici Trnava se izlila Trnavska rijeka, prenosi RTS.

Jaka kiša u Užicu i okolini dovela je do izlivanja Volujačkog potoka, a pod vodom su bile saobraćajnice, prilazi nekim objektima i poljoprivredna imanja.

Načelnik užičke Uprave za vanredne situacije Zoran Militarov rekao je da je palo oko 40 litara kiše po metru kubnom, a da je problem nastao zbog začepljenih odvoda i izlivanja potoka.

Obilne padavine u Priboju potopile su neke od glavnih saobraćajnica u gradskom području. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм