Viši sud

Optužnica protiv Radovana iz Novog Sada vraćena na dopunu

  • Извор: Блиц
  • 06.12.2021. 22:54

Optužnica protiv Novosađanina Radovana Stojanovića (55) iz Novog Sada, optuženog da je prošle godine u selu Gunjaci kod Osječine ubio Milovana Marinkovića (52) iz tog sela, vraćena je tužilaštvu na dopunu istrage, potvrđeno je u valjevskom Višem sudu, pred kojim se vodi ovaj postupak.

Naime, kako saznajemo, ovaj sud je obavijestio Više tužilaštvo u Valjevu da nije pribavljeno dovoljno dokaza da je motiv zločina koji se dogodio 27. septembra prošle godine “niska pobuda” optuženog, odnosno da je Novosađanin sa hicem iz pištolja Marinkovića “ubio vođen željom za osvetom zbog ljubomore”.

Nakon hapšenja prilikom kojeg nije pružao otpor, a policija je u njegovom automobilu kojim se udaljio sa lica mjesta do Osječine pronašla pištolj kojm je izvršen zločin, Stojanović je na prvom saslušanju rekao da je Marinkovića ubio “zbog žene” jer su, navodno, ubijeni i supruga ubice bili u emotivnoj vezi, a upoznali su se u Novom Sadu gdje je Milovanova kćerka studirala.

– Međutim, postoji svjedočenje supruge pokojnika Branke, koja je, nakon što je Stojanovića primila u kuću i rekla mu gdje se Milovan nalazi, čula iz suterena njihovog doma žučnu svađu dvojice muškaraca, prilikom koje je Radovan vikao “čiju ćeš ti ženu da siluješ” i “gdje su ti sad slike”. Osumnjičeni je priznao da je ubio Marinkovića, ali ne zbog ljubomore kada je u računaru supruge otkrio poruke koje joj je slao ubijeni, već zbog straha za porodicu što onda isključuje “niske pobude “ kao motiv zločina – objašnjava izvor blizak istrazi, dodajući da je to razlog zašto je optužnica vraćena na doradu i dodatno prikupljanje dokaza.

Kako saznajemo, Radovan je u svom iskazu istražnim organima dodao da je u braku sa svojom suprugom 28 godina i da je od nje, nakon što je pročitao “prijeteće poruke” koje joj je upućivao Marinković, “poslije čega nije spavao cijelu noć”, tražio objašnjenje šta se dešava.

– Milovan joj je prijetio zbog toga što nije željela više da bude s njim, da ju je prethodno silovao, ucjenjivao slikama i video-snimkom, kao i da ga se plaši. Nakon toga sjeo sam u automobil, odvezao se u Gunjake i pronašao kuću Marinkovića – navodi izvor detalje iskaza optuženog Novosađanina.

Po njegovim riječima, kada se sreo sa Milovanom on mu se “cerio u facu” i govorio “i šta ti kaže žena, kako je*em?”, nakon čega je skočio sa stolice i tražio da mu preda snimke i fotografije njegove supruge. Stojanović je u svom iskazu, dodaje naš izvor, rekao da mu je Milovan još poručio znaš li da tvoja žena više voli da je siluju nego da je neko je*e, je*ati je neću, ali silovati hoću”, nakon čega je povikao “čiju ćeš ti ženu da siluješ?” i da se poslije toga “samo se sjeća pucnja”.

Nakon vraćanja optužnice na doradu, odbrana Stojanovića tvrdi da se time dokazuje da nema dokaza predloženih od strane Višeg tužilaštva o navodnoj ljubomori i osveti, već da je “on samo pokušao da zaštiti svoju porodicu”.

Ubijeni Marinković, inače, u Gunjacima imao hladnjaču i poslovao sa otkupom maline, tako da je bio jedan od imućnijih žitelja tog sela, prenosi Blic.

Тагови: