Onesvijestio se od bolova

Otac i sin krvnički pretukli kovid redara

  • Izvor: informer
  • 02.12.2021.18:19

Davili su me, šutirali i krvnički pretukli samo zato što sam radio svoj posao. U jednom trenutku sam se onesvijestio od bolova!

Ovako u svojoj ispovijesti priča Veljko Žegarac (19), konobar i kovid redar iz Zrenjanina, koga su brutalno pretukla dvojica gostiju i to samo zato što su uljudno zamoljeni da napuste restoran pošto nemaju kovid propusnice.

Napad nasilnika

- Radim kao konobar u restoranu u Zrenjaninu, u kome je 27. novembra jedna porodica slavila prvi rođendan djetetu. Proslava je trebalo da traje od 16 do 20 sati, jer nam je jasno napomenuto da gosti uglavnom nemaju kovid propusnice i da su se zato dogovorili da se proslava završi ranije...

Kako se kraj približavao, negdje oko pet minuta do 20 časova prišao sam im i rekao da moramo da završavamo proslavu. Nisam želio da dođe inspekcija i zatekne ih tu. Zamolili su me da muzičari odsviraju još dvije pjesme i obećali da će nakon toga otići. Pristao sam na to. Međutim, haos je nastao kada sam ih opet opomenuo i rekao im: "Ljudi, molim vas, morate da idete, nije do mene, takvi su propisi..." Na fin način zamolio sam ih da napuste objekat. Tada je na mene skočio ujak djeteta koje je slavilo rođendan, ščepao me za vrat i zakucao o vrata! Zaledio sam se od straha, ali uspio sam nekako da se izvučem i trčeći pobjegao napolje - priča Veljko.

- Tamo me je sačekao otac mladića koji me je dohvatio i počeo da me davi! Nekoliko trenutaka kasnije pridružio mu se i sin i odmah krenuo da me šutira iz sve snage. Cijelo tijelo me je boljelo. Ne znam kako, ali valjda od straha i tog bola, pao sam u nesvijest. Ne znam koliko dugo sam tako nepomično ležao na zemlji, možda dva ili tri minuta. Sjećam se da sam, kada sam otvorio oči i osvijestio se, i dalje osjećao jake udarce svuda po tijelu. I dalje su me krvnički šutirali! Ko zna šta bi bilo da nisu došli drugi ljudi, koji su nekako uspjeli da me odbrane od nasilnika. Ništa nisam kriv, majke mi, samo sam radio svoj posao! - završava pretučeni mladić priču za Informer.

O Veljku već pet dana danonoćno brinu ljekari u zrenjaninskoj bolnici. On ne krije strah koji i dalje osjeća.