Optužnica protiv muškarca iz Petrovca na Mlavi

Otac osumnjičen za silovanje kćerkice

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 24.11.2021.18:07

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv S. K. (49) iz okoline Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je izvršio obljubu nad djetetom zloupotrebom položaja, pišu Novosti.

Ujedno, njemu je produžen pritvor u kojem se nalazi od 25. oktobra, da ne bi ponovio krivično djelo za koje se tereti, a za koje je predviđena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Prilikom saslušanja, optuženi je priznao djelo za koje se tereti, ali je to predstavio kao nešto prirodno, što ne podleže krivičnoj odgovornosti. Tokom istrage on je podvrgnut psihijatrijskom vještačenju, kojim je utvrđeno da je u trenucima izvršenja krivičnog djela bio uračunljiv.

Prema navodima optužnice, on je obljubu nad djevojčicom izvršio u više navrata posljednjih nekoliko mjeseci. O tome je pričao jednoj osobi na Fejsbuku i tako je i razotkriven. Kada optužnica protiv njega postane pravosnažna, u Višem sudu biće zakazan glavni prestres.

Inače, on ima ukupno petoro djece. Troje je punoljetno, a dvoje maloljetno - djevojčica od 12 godina i dječak od 10 godina. Pošto ih je majka napustila prije tri godine, dvoje maloljetne djece sada je smješteno u hraniteljsku porodicu.

(Telegraf)