ATV

Beograd

Otac tjerao dijete da prosi: Za kaznu ga skinuo golog i ostavio u fontani

  • Izvor: Tanjug
  • 01.08.2022. 16:36

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd, a nakon što je uhapšen muškarac koji je svoje dijete terao da prosi i kaznio ga tako što ga je skinuo golog i ostavio u fontani na Novom Beogradu.

Zaštitnik je iz medija došao do saznanja da je devetogodišnje dijete nađeno golo i u veoma lošem zdravstvenom stanju u fontani na Novom Beogradu, kao i da ga je otac često otimao iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, tjerao da prosi i tukao kada mu ne bi donio dovoljno novca.

Od Gradskog centra za socijalni rad Beograda Zaštitnik građana traži da mu roku od 15 dana dostavi detaljan izvještaj o postupanju nadležnog odjeljenja Centra za socijalni rad u konkretnom slučaju, uz dostavljanje relevantne dokumentacije.

Zaštitnik je i od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio da mu u istom roku dostavi informacije o eventualnom postupanju u tom slučaju.

Od Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Zaštitni je zatražio da ga u što kraćem roku izvjesti o svim okolnostima lišenja slobode oca deteta, o tome da li je protiv njega ranije vođen krivični postupak i za koje krivično djelo, kao i koji je eventualni ishod tih postupaka.

Tagovi: