Novi Beograd

Otkriven identitet žene koja je zlostavljala dijete

  • 07.10.2020. 07:55

Ssnimak žene u Bulevaru Zorana Đinđića, koja nosi bebu kao da je krpena lutka, šokirao je javnost.

U pitanju je S.S. (21) sa kojom će nakon privođenja, razgovor obaviti tužilac.

Nakon šokantnog snimak koji je zgrozio javnost, reagovali su nadležni. Žena je privedena, a u policiji se nalazi i njen muž i troje djece.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je ranije danas istakla da je hitno dat nalog Gradskom centru za socijalni rad da preduzme mjere iz svoje nadležnosti.

“U toku jučerašnjeg dana, odmah nakon saznanja za slučaj, stručni radnici mesno nadležnog odjeljenja Gradskog centra za socijalni rad su izašli na teren kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti u cilju uspostavljanja bezbjednosti za dijete".

Šta da urade građani kada vide zanemarivanje djece

Ukoliko građani primijete ili zateknu dijete koje prosi, ili radi druge poslove koji nisu u skladu sa njegovim uzrastom, najjednostavniji i najefikasniji način je da o tome obavjeste policiju ili komunalnu policiju koja će ukoliko ima potrebe dalje obavjestiti nadležni centar za socijalni rad.

“Građani svakako mogu obavjestiti i nadležni centar za socijalni rad koji će u saradnji sa ostalim institucijama sistema preduzeti mere iz svoje nadležnosti u odnosu na okolnosti i konkretan slučaj”, navela je gradska sekretarka.