Na rijeci Savi

Otvoreno međunarodno pristanište u Sremskoj Mitrovici

  • Извор: СРНА
  • 06.03.2023. 19:15

Sremska Mitrovica je, osim Beograda, jedini grad u Srbiji koji od danas ima međunarodno putničko pristanište na rijeci Savi, u šta je Vlada Srbije uložila 400.000 evra.

Izgradnjom ovog pristaništa biće iskorišten potencijal rijeke Save, ne samo za kruzing, nego i međugradski i međunarodni saobraćaj.

Otvaranjem su stvoreni uslovi da se svi kruzeri koji su decenijama prolazili pored Mitrovice sada tu i usidre. Na taj način otvaraju se mogućnosti unapređenja i poslovnih, i turističkih potencijala.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, koji je prisustvovao otvaranju međunarodnog pristaništa u Sremskoj Mitrovici, rekao je da se Srbija, poslije nekoliko decenija, okreće rijekama, kako bi pospješila razvoj vodnog saobraćaja i ukupan ekonomski razvoj zemlje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je naveo da će biti nastavljeno sa ulaganjem s ciljem privlačenja većeg broja turista, ali i riječnog povezivanja gradova.

"Ovo je drugo pristanište na reci Savi, a u toku su radovi u Šapcu, te će se, na taj način stvoriti brodska linija između ova dva grada, a do kraja godine očekujemo da će Srbija imati 12 ili 13 pristaništa", rekao je Vesić.

Lokacija na kojoj se nalazi pristanište u Sremskoj Mitrovici je kod zgrade kapetanije, na mjestu gde Parobrodska ulica izlazi na gradski kej.  

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок