Branio se ćutanjem

Ovo je Milan Grujić koji je zadavio rođenog brata

  • Извор: Блиц
  • 09.05.2022. 17:32

Više javno tužilaštvo u Nišu donijelo nakon saslušanja naredbu o pokretanju istrage protiv Milana Grujića (45) iz Niša i predložilo određivanje pritvora zbog sumnje da je u noći između 5.i 6. maja zadavio svog starijeg brata Sašu Grujića (52) u porodičnoj kući.

Na saslušanju u tužilaštvu Milan se branio ćutanjem.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo ali i jer je za djelo za koje se sumnjiči zaprećena kazna veća od 10 godina a način izvršenja i posljedice su takve da bi došlo do uznemirenja javnosti ukoliko bi se branio sa slobode.

O prijedlogu za određivanje pritvora u daljem postupku odlučivaće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Kako je Blic pisao, Milan je pokušao da prikrije zločin ispričavši da je brat umro prirodnom smrću i da ga je zatekao bez znakova života u krevetu. On je naveo da je Saša oko 22 časa pao kada je pošao u toalet, a da je pokušao da mu pomogne te da su povrede na vratu nastale kada je kasnije pokušao da ga probudi. Do dolaska mrtvozornika on je skinuo Saši odjeću u kojoj je spavao, obukavši ga odmah za sahranu pa mu je čak i vilicu vezao maramom kako se ne bi otvarala. Žurbu u pripremama za sahranu brata je opravdao opravdao je time „da se tijelo lakše obluče dok se ne ohladi“, ali je mrtvozornik vidio modricu ispod oka preminulog Saše pa je obavijestio policiju. Više javno tužilaštvo tijelo je uputilo na obdukciju koja je pokazala crne slutnje da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan juče uhapšen i zadržan u policiji.

Braća su živjela sama u kući nakon što su im umrli roditelji, a po svjedočenju poznanika Milan je često bio nasilan prema Saši i bez razloga ga je šamarao.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић