"Пронађи ме"

Ову поруку су добили сви грађани Србије када је Данка нестала

  • Извор: Курир
  • 26.03.2024. 21:19

Нестанак дјевојчице Данке Илић (2) потресао је и дигао цијелу Србију на ноге. Наиме, дјевојчица је око 13.45 сати нестала у борском насељу Бањско поље.

Градоначелник Бора Александар Миликић у међувремену се огласио за медије и открио да су дошле спасилачке јединице, као и велики број грађана да тражи малу Данку, а како каже прве комшије су је посљедњи пут видјеле.

- Укључио се велики број суграђана, ту су дронови и спасилачке јединице, а чекају се и специјални пси за потрагу. Терен је тежак, постоје много шума и ту је и поток. Мајка се окренула на секунд, а онда је дијете нестало и службе ће да раде свој посао. Прве комшије су видјеле посљедњи пут дијете - казао је Миликић.

Огласила се мајка нестале Данке (2)

Огласила се мајка нестале Данке (2)

"Дронови су читав дан са термовизијском камером претраживали терен, сада очекујемо три професионална пса Горске службе спасавања да пристигну, а стижу још три дрона са термовизијском камером. Терен ће се претраживати читаву ноћ. Вјерујем да ћемо ноћас наћи нашу малу суграђанку. Ујутру ћемо доћи ако треба, направићемо организацију, ту је и начелник полиције који руководи акцијом. Имамо проблем сада, људи долазе са својим приватним псима, има нас много сада, спасилачки пси не могу мирис да осјете. Апелујем да се склонимо. Данас је овде било скоро 400-500 наших суграђана. Хвала вам на том" истакао је Миликић.

МУП је активирао систем потраге "Пронађи ме" по узору на Амбер Алерт за дјевојчицу Данку Илић (2), која је нестала данас током поподнева у околини Бора.

Објаве путем различитих медија – телевизијских и радио емисија, Интернета, СМС порука, екрана на банкоматима, аутопутевима итд. могу да допру до грађана који ће запамтити лице дјетета и потенцијално га уочити или имати валидне информације које полицији могу да помогну у потрази.

Хитно прекинут програм РТС-а: Водитељка издала хитно саопштење

Хитно прекинут програм РТС-а: Водитељка издала хитно саопштење

Грађанима у Србији стигао је СМС са информацијама о несталој дјевојчици. Ако је видите, одмах зовите 192.

У потрагу су се укључили и грађани, који су се сами организовали и кренули да траже дијете. Укупно око 300 људи укључено је у потрагу.

Како је наведено, дјевојчица још не прича, а измакла је погледу мајке док је ова сину давала воду.

Подигнут је и дрон, а доведени су и пси трагачи. Временски услови, тј. киша која пада током поподнева отежавају потрагу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!