Srbija

"Pad broja zaraženih moguć za desetak dana, uz poštovanje preporuka"

  • 29.06.2020. 22:10

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da se pad broja zaraženih od virusa korona može očekivati za desetak dana do dvije sedmice ako se budu poštovale mjere i preporuke.

Stevanović je rekao da posljednji podaci govore o visokoj aktivnosti virusa na terenu, u velikim gradovima, prije svega u Beogradu.

On je pojasnio da do rasta broja zaraženih uvijek dovodi povećana komunikacija ljudi i prestanak držanja distance.

"Videli ste prethodnih dana da se smanjuje korišćenje zaštitnih sredstava", rekao je Stevanović za RTS i dodao da se ponovo organizuju događaji i okupljanja u zatvorenim prostorima bez poštovanja preporučenih mjera bezbjednosti.

On je naveo i da se struktura oboljelih promijenila ka mlađoj uzrasnoj grupi, te da i oni mogu imati ozbiljne kliničke simptome.

Stevanović je pozvao građane koji imaju simptome da se javljaju u kovid ambulante pri domovima zdravlja i trijažne centre jer je to vrlo bitno da bi se smanjilo opterećenje i ubrzala dijagnostika.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм