Crkva podržala akciju

Patrijarh Porfirije dao krv i pozvao vjernike da slijede njegov primjer

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2022. 19:29

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbjeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

"Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrijednosti humanog društva", napisao je patrijarh na Instagramu.

Njegova svetost je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

"Neka Gospod podari iscjeljenje duše i tijela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a ljekarima i medicinskom osoblju koje ih liječi blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu", poručio je patrijarh Porfirije.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм