Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Kurtijev lažni gradonačelnik udara na egzistenciju Srba

  • Извор: Агенције
  • 22.08.2023. 14:02

Lažni gradonačelnik Erden Atić danas je poslao svoje predstavike u zgradu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u kojoj su kancelarije više institucija i dao im ultimatum da se isele u roku od tri dana čime je opet udario na egzistenciju Srba, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je podsjetio da se institucije nalaze u zgradi u naselju Bošnjačka mahala i da se tu pružaju usluge za više desetina hiljada korisnika svih nacionalnosti, te poručio da Srbi neće dozvoliti premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju i Atiću da sprovedu svoj scenario.

- Nećemo im dozvoliti da bude ugrožena egzistencija za desetine zaposlenih i hiljade korisnika socijalnih pomoći koji zavise od rada ovih institucija koje Atić želi da iseli i zatvori - naveo je Petković.

U toj zgradi su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Službe direkcije PIO Fonda, Kosovskomitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad Vučitrn, a Petković kaže da se datim ultimatumom direktno ugrožava pravo na rad oko 40 zaposlenih koji pružaju usluge Srbima, Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i pripadnicima svih nacionalnih zajednica.

On je upozorio da ovakvi jednostrani, protivpravni i nelegalni potezi lažnog gradonačelnika, za koga ni Srbi ni Albanci nisu glasali, dovode do novog podizanja tenzija i izazivanja krize na terenu i ne idu u pravcu nikakve deeskalacije, već direktne eskalacije.

Пратите нас и путем Вибера