Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Priština ponovo izaziva nestabilnost i diže tenzije

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2021. 20:29

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je Priština, uvođenjem antidamping mjera, ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

Petković je istakao da je "više nego jasna intencija Prištine da ponovo ograniči slobodan protok robe i usluga zarad jednokratnih političkih ciljeva".

"Uvođenjem nekakvih antidamping mera, Priština pokušava da izazove novu nestabilnost i podigne tenzije na terenu. Po pravilu, u svakom finišu predizborne kampanje Priština poseže za merama koje su uperene protiv Srba i zvaničnog Beograda i ova mera se po tome ne razlikuje. Očigledno je da Priština u svemu traži povod za krizu i probleme na terenu", rekao je Petković.

On je podsjetio da je i uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije započelo uvođenjem poreza na građevinski materijal.

"To, međutim, nije put da Priština zabašuri katastrofalne rezultate u ekonomiji, kao i probleme u upravljaju pandemijom virusa korona", rekao je Petković za Tanjug.

Vlada u Prištini uvela je antidamping mjere zaštite za tri vrste proizvoda kompanija iz centralne Srbije, zbog toga što su na tržištu Kosova i Metohije prodavani po nižoj cijeni nego u mjestu gdje su proizvedeni.

Uvođenje antidamping mjera potvrdila je ministar industrije, preduzetništva i trgovine prištinske vlade Rozeta Hajdari.


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.