Адвокат

Петронијевић: Косовска полиција починила тешко кривично дјело

  • Извор: Агенције
  • 02.10.2023. 07:19

Адвокат Горан Петронијевић изјавио је синоћ да се из снимка свједочења лица које је присуствовало убиству једног од Срба на сјеверу Kосова може закључити да је косовска полиција извршила тешко кривично дјело, које забрањено свим међународним актима.

- Имате много међународних конвенција које забрањују тортуру, нечовјечно понашање према лицима која се лишавају слободе, а то је очигледно у овој ситуацији случај. Нисам разумио из овога да ли је овај био рањен па је пао, или је пао сасвим случајно, то не мијења ствар. Ово је очигледна егзекуција и то је тешко кривично дјело, на шта би полиција Kосова морала да реагује на адекватан начин, да да доказе о томе - рекао је Петронијевић синоћ на ТВ Пинк.

Послушајте аудио снимак: Бојан Мијаиловић је стријељан!

Послушајте аудио снимак: Бојан Мијаиловић је стријељан!

Он не сумња у аутентичност снимка свједочења, подсјећа да у кривичном праву постоји сегмент који говори да такве детаље свједочења може да да само неко ко је био на лицу мјеста.

- Ово је толико аутентично да не сумњам у то, оно у шта сумњам је оно што се у наставку свега овога догађало, а то је предаја посмртних остатака ове тројице погинулих. Седам дана се није обдукција завршила, седам дана нису дали записник о обдукцији, нису дозволили ЕУЛЕКС-овим стручњацима и међународним форензичарима да присуствују лицу мјеста, да присуствују обдукцији. Нису дозволили да наши дођу. Сад је јасније због чега су то радили, било је очигледно посла да се уклоне ти трагови, који воде ка томе да се и материјалним доказима покаже да је извршена егзекуција, а не да је у питању некаква смрт у размјени ватре - рекао је Петронијевић.

Он је додао да без обзира на то да ли је убијени Србин био у униформи или не, и све и да је имао оружје, у моменту рањавања, у том тренутку престаје да буде непријатељ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.