Nakon burnih reakcija javnosti

Poezija Desanke Maksimović ostaje u školskom programu

  • 08.06.2020. 12:30

Poezija Desanke Maksimović ostaje u punom obimu u školskom progamu, kao i do sada, odlučeno je na vanrednoj sjednici Nacionalnog prosvjetnog savjeta Srbije većinom glasova članova.

- To znači da će u programu četvrtog razreda ostati zbirka "Tražim pomilovanje", a u trećem izbor iz poezije - rekao je za Radio Beograd 2 predsjednik Nacionalnog prosvjetnog savjeta profesor dr Radivoje Stojković.

Odluka je, kako je dodao, proslijeđena Ministarstvu prosvjete Srbije.

Sjednica je održana nakon reakcije javnosti na odluku komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja da čuvena zbirka velike srpske pjesnikinje bude isključena iz programa za četvrti, a njen izbor poezije iz trećeg razreda gimnazije jer se smatra da se to delo Desanke Maksimović ne uklapa u "okvir epohe".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм