Napadnut Vučić

Policajci u slučaju "Potočari" pravosnažno oslobođeni

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2022. 14:10

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je dvojicu bivših policajaca oslobodio optužbi za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posjete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda kojom su Mladen Trbović i Milan Dumanović oslobođeni optužbe za odavanje službene tajne u produženom trajanju kao saizvršioci, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno zaključio da u konkretnom slučaju nije dokazano da je došlo ili moglo doći do nastupanja posljedica za službu, kao ni koji podaci predstavljaju službenu tajnu.

Dumanovića i Trbovića optužnica je teretila da su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima, ali detalji optužnice nisu javno saopšteni.

Oni su bili uhapšeni 31. decembra 2016. godine, a 7. februara 2017. godine su pušteni da se brane sa slobode.  

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм