Огласио се МУП Србије

Полиција хапсила због насиља испред РИК-а

  • Извор: Агенције
  • 19.12.2023. 10:50

МУП Србије саопштио је да су ухапшене двије особе због насиља на синоћњем протесту испред РИК-а.

Како се наводи у саопштењу прослијеђеном медијима, припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су Д. М. (2003) из Јагодине и И. К. (2004) из Београда.

Они су приведени због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.

Сумња се да је Д. М. ноћас испред зграде Републичке изборне комисије, у Улици краља Милана, спречавао чланове те комисије да оду након изласка из зграде, а потом и одгурнуо директора Републичког завода за статистику, оштећеног Миладина Ковачевића.

Ковачевић о нападу опозиције: То је био линч и скакање на човјека

Ковачевић о нападу опозиције: То је био линч и скакање на човјека

И. К. је, како се сумња, више пута бацио чврсте предмете ка згради РИК-а, покушавао да уклони заштитну ограду, вријеђао полицајце, а потом одгурнуо једног полицијског службеника.

Против тридесетчетворогодишњег мушкарца биће поднијета прекршајна пријава у редовном поступку због учињеног прекршаја вријеђање, вршење насиља, пријетња или туча из Закона о јавном реду и миру.

Д. М. и И. К. је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм