Kolegijum ministra unutrašnjih poslova Srbije

Policija: Mjere s ciljem povećanja bezbjednosti u školama dale rezultate

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2023. 21:13

Kolegijum ministra unutrašnjih poslova Srbije zaključio je danas da su preduzete mjere sa ciljem povećanja bezbjednosti u školama pokazale rezultate, a konstatovano je i da je odziv građana akciji predaje nelegalnog oružja izuzetno dobar.

Na kolegijumu koji je održao resorni ministar Bratislav Gašić još jednom je potvrđeno da će školski policajci, u svih 1.800 škola u Srbiji, biti prisutni sve vrijeme do kraja ove školske godine, a da će ta praksa biti nastavljena i tokom sljedeće.

U skladu sa mjerama Vlade Srbije, dat je nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca i sve službe Ministarstva unutrašnjih poslova započele su radnje kako bi proces osnovne policijske obuke i prijema otpočeo što prije, saopšteno je iz MUP-a.

 Analizirajući stanje bezbjednosti, preduzete akcije, postupanja, kao i radove na unapređenju rada MUP-a, koje su podnijeli rukovodioci, utvrđeno je da je policija sprovela niz akcija kojima je spriječena distribucija velike količine narkotika na srpskim ulicama, kao i oružja, navodi se u saopštenju.

Đaci u Srbiji traže da se nastavnicima

Đaci u Srbiji traže da se nastavnicima "odriješe ruke", evo šta predlažu


Gašić je istakao i jednomjesečni rok za predaju nelegalnog oružja, koji je Ministarstvo objavilo i konstatovano je da je odziv građana ovoj akciji izuzetno dobar, te da to govori o povećanju povjerenja u policiju, ali i o podizanju svijesti građana o opasnostima do kojih dovodi nelegalno posedovanje oružja.

Na kolegijumu u sjedištu Ministarstva analizirani su rezultati i postupanja policije u proteklih šest mjeseci, ali i razmatrani konkretni koraci i zadaci na očuvanju bezbjednosti Srbije, svih njenih građana, a posebno djece.

Analizirani su izvještaji o postupanju policije i preduzetim radnjama i mjerama u vezi sa zločinima koji su počinjeni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu, u kojima je tragično nastradalo 17 osoba i koja su pogodila cijelu zemlju.

Vlada Srbije formirala Savjet za sprečavanje vršnjačkog nasilja

Vlada Srbije formirala Savjet za sprečavanje vršnjačkog nasilja

Posebna analiza odnosila se na međunarodnu akciju kojom je razbijen balkanski kartel i uhapšeni najveći narko-dileri, a zaplijenjena je i velika količina droge, milionski iznos novca, kao i velika količina oružja i u kojoj su se pripadnici MUP-a Srbije još jednom potvrdili kao pouzdan partner u saradnji sa međunarodnim policijskim organizacijama, ističe se u saopštenju.

Gašić je ukazao da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude nastavljena istim intenzitetom i da srpska policija ne smije da dozvoli da kriminalne bande ugroze bezbjednost Srbije.

Kolegijumu su prisustvovali rukovodioci svih organizacionih jedinica u MUP-u, Direkcije policije, kao i načelnici svih policijskih uprava u Srbiji.

Pratite nas i putem Vibera