Svi se nadaju da su otputovali

Policija obila stan nestale porodice Đokić: "Godinama bili na meti razbojnika"

  • Извор: Блиц
  • 29.09.2021. 20:55

Niška policija saopštila je da pripadnici MUP u Nišu i Aleksincu intenzivno tragaju za tročlanom porodicom iz Aleksinca, Goranom Đokićem, njegovom suprugom Gordanom i kćerkom Lidijom čiji je nestanak prijavljen juče.

- Ova porodica je posljednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim „folksvagenom pasat“ crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028-AI uputili ka Aleksincu. Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982 - saopštila je policija

Kako piše Blic, policija je danas, u prisustvu članova porodice Đokić, obila vrata njihovog stana i ušla u objekat kako bi pokušala da nađe neki novi trag koji bi ukazao na to gdje se ova tročlana porodica već tri dana nalazi, kao i da li im se nešto loše dogodilo.

Kako se može vidjeti kroz otvor na kojem se nalazila brava, unutar stana je sve uredno i nisu uočeni nikakvi neuobičajeni tragovi.

Goran Đokić je vlasnik lokalne mjenjačnice i, kako navode i komšije i članovi porodice, prije dvije godine bio je na meti razbojnika koji je pokušao da ga opljačka. Prema za sada poznatim informacijama, taj događaj se za sada ne povezuje sa nestankom cijele porodice Đokić.

- Neki lokalni pljačkaš je pokušao da ga opljačka mjenjačnicu prije dvije godine, ali to je policija odmah riješila. Ništa drugo nije imao koliko ja znam - kaže jedan komšija.

S druge strane, rođaka porodice, ispričala je za "Blic", da je ova porodica godinama "bila na meti napada".

- Znate kako, on ima mjenjačnicu, dobro im ide i godinama je već na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i da mu prijeti da će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo prije neku godinu kada je u mjenjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga. To je bilo jezivo - kaže ona.

Ističe da svi sumnjaju da im se dogodilo nešto loše, ali da se nadaju da su samo otputovali negdje.

Komšija porodice Đokić kaže da je s Goranom pio rakiju u subotu, dan prije nego što je sa suprugom i kćerkom nestao bez traga.

- Bio sam kod njega u petak, dobri smo drugari. popili smo po dvije rakije, ispušili po dvije cigare. Sve je bilo u redu. Nije bio zabrinut niti se na nešto žalio. Da je bilo nešto, rekao bi mi, dobri smo drugovi. Ko zna, možda su ljudi otišli na odmor, ali bi valjda nešto napisali na menjačnici. Od tada ne radi... - kaže za "Blic" prijatelj nestalog Gorana.

Podsjetimo, porodica Đokić poslednji put je viđena u nedelju uveče kada su od Goranove majke krenuli iz Moravca ka Aleksincu oko ponoći. U 12.10 kamere su snimile da su svratili u perionicu koja je na putu ka Aleksincu. Nakon toga, izgubio im se svaki trag. Na telefone se ne javljaju, na mrežama nisu bili već tri dana, stan i menjačnica su im zaključani. Uplašeni članovi porodice policiji su prijavili njihov nestanak.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина