"Oduvijek je bio problematičan"

Porodica i komšije u šoku nakon što je taksista ubio suprugu, pa pobjegao s djetetom

 • Izvor: Blic
 • 08.12.2021.08:19

Branko Tasić (38), koji je, kako se sumnja, u nedjelju u ranim jutarnjin časovima u porodičnoj kući u smederevskom naselju Jezava ubio nevjenčanu suprugu Zoricu Marković (39), a potom pobjegao i sa sobom poveo njihovo dvogodišnje dijete, radi kao taksista u tom gradu, a mještani su šokirani zločinom.

Kako za Blic pričaju komšije, Branko i Zorica imaju dvogodišnje dijete, a ona se doselila u porodočnu kuću Tasića prije dvije, tri godine.

– On je taksista, a ona je bila domaćica, imaju dijete malo, u šoku smo zbog ovoga što s desilo. Znam ga iz ulice, djelovao je kao fin momak koji nije u stanju da tako nešto uradi – kaže za Blic stanovnica ulice u kojoj se nalazi kuća Tasića.

Sa druge strane, novinarima Blica su neke komšije rekle da o Branku imaju drugačije mišljenje.

– Ma oduvijek je bio problematičan, šta da vam kažem, pravio probleme… – rekao je jedan od njih.

O samom zločinu niko nije znao nešto više da kaže, a svi su se složili da ih je iznenadilo to što se desilo.

– Ne znamo ih mnogo, samo iz viđenja. Ja za nju nisam znala ni kako se zove, znam da je iz Lipa – kaže komšinica i dodaje da i on i ona imaju brakove iza sebe:

– Ona je dva puta bila udata, čini mi se, ima i djecu iz tih brakova, a i on je imao jednu ženu, ne znam da li je tri, četiri mjeseca živjela ti – dodala je.

Ona dodaje i da o njihovom bračnom životu niko ne zna mnogo, ali da Zorica nije djelovala kao da ima problema.

– Nisu se mnogo družili, oni tu za sebe, malo su čudni, mi smo s njegovim bratom u ulici imali problema, on je bolestan, pa je znao da napada komšije nožem, sjekirom da juri, ali sa Brankom, za ovih pet godina koliko živim tu otkako sam se udala, nikad nismo imali problema – kaže.

Prema riječima druge komšinice, Branko i Zorica su u kući živjeli sa njegovom majkom i bratom.

– Njih dvoje su na spratu sa djetetom bili, a dolje majka i brat, otac mu je umro – kaže i dodaje da je u kući i ubio:

Tu je ubio, poslije je stigla Hitna pomoć, policija, oko šest ujutru je bilo, ali bilo je kasno. Ljudi su se skupili ispred još dok je bila policija…”

“Van sebe sam, dijete je kod mene”

Novinari Blica zatekli su u kući Brankovu majku, koja je rekla da je njihovo dvogodišnje dijete kod nje i da dalje komentare nije u stanju da daje.

– Van sebe sam, ne znam ni gdje sam ja ni šta se desilo, izvinite – rekla je žena.

U kući je bio i jedan Brankov kolega taksista.

– Došao sam da im se nađem, da odvezem, dovezem koga treba, pomognem da se organizuju i ništa drugo ne znam – rekao je kratko.

Zario joj nož u vrat i pobjegao

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo u ponedjeljak u ranim jutarnjim časovma, kada je Branko, nakon rasprave, zario Zorici nož u vrat. Nakon zločina je uzeo njihovo dijete i sa njim se sakrio u čamcu u marini. Policija ih je tu pronašla, nakon čega je Branko priveden.

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.