Зрењанин

Породица Сарвак: Деветоро дјеце живи у тешким условима, њихова судбина кида душу

  • Извор: Блиц
  • 23.02.2024. 10:24

Породица Сарвак је позната као најмногобројнија породица у Зрењанину која живи у Мужљи у једној малој трошној кући коју им је дала црква прије 20 година, а сама кућа је тада била планирана за рушење.

Ипак њихова ситуација их не спречава да сваки дан буду срећни и насмијани.

Поред мајке Габријеле и оца Андраша у скромном породичном гнијезду живе и деветоро дјеце. Они имају 13 дјеце од којих деветоро живи са родитељима, дакле њих 11 живи у трошној кући у двије собе, без струје, воде и гријања. Отац је радио у једној фирми која је пропала, а притом нису примали ни никакву социјалну помоћ. Мајка Габријела је дуго на једном салашу гдје није била редовно плаћана, јер су многи искоришћавали њену доброту и тешку ситуацију.

Видјевши њихову ситуацију, њихов суграђанин Ненад Ерић је одлучио да им помогне тако што је запослио Андраша код себе у фирми која се бави постављањем паркета и подних облога, а касније је покренуо и акцију сређивања њихове куће.

– Ја сам за породицу Сарвак сазнао када је отац дјеце, чуо за мене преко медија, да ја радим нешто добротворно за вртиће, и тада ми се јавио како жели и он да учествује у акцији. Тада сам ја видио да зна да ради, да је вриједан и труди се, и запослио сам га код себе. Пар пута сам дошао код њега на кафу и примијетио сам да је веома хладно у њиховој кући, која је имала само ходник и двије спаваће собе, чак нису имали ни сто за ручавање већ су сви јели на тацнама. Ипак њих то није спријечило да буду срећни и насмијани – испричао је Ненад.

– Када сам видио у каквим условима живе, одлучио сам да им помогнем, за почетак да им направим купатило, јер сам примијетио да се сви купају у једном кориту – додао је Ненад.

Тада је позвао својих пар другова који су се радо одазвали помоћи, и предложили су ми да помоћ потражим и на друштвеним мрежама. И, добри људи су се одазвали. Неко помаже својим радом и временом, неко грађевинским материјалом, а неко новцем.

– Након што су почеле да пристижу све веће донације и након што смо скупили свашта од материјала, одлучили смо да направимо нешто мало боље и да им, поред првобитног купатила, доградимо и једну дневну собу која ће уједно бити и трпезарија гдје ће моћи сви заједно да сједну, гледају ТВ, да ручају и да проводе време заједно – нагласио је Ненад и додао:

– У питању је једна вриједна и честита породица. Немају много, али и то дијеле. Мислим да заслужују да живе боље, поготово малишани који су добри, васпитани, вриједни и насмијани, без обзира на услове у којима сада живе. Моја жеља и жеља свих добрих људи који су се укључили у акцију јесте да им помогнемо да одрасту у бољим условима, а вјерујем да ћемо у тој намери и успети заједничким снагама – истиче саговорник Ненад Ерић.

Ко жели да помогне да породица Сарвак добије пристојне услове за живот, а свака је помоћ добродошла и не мјери се, може то да учини уплатом на рачун 165-0007017175763-91. Прималац је Systema ZR, а у рубрику сврха уплате треба уписати „помоћ породици Сарвак“, пише Жена Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.