ATV

Nezapamćen masakr

Porodice ubijene djece tužile školu "Vladislav Ribnikar"

  • Извор: Блиц
  • 17.08.2023. 15:21

Članovi porodica djece ubijene u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pored tužbe protiv dječaka ubice i njegovih oca i majke kojom zahtijevaju nadoknadu nematerijalne štete, podnijeli su i tužbu i protiv škole u kojoj se desila nezapamćen masakr, potrvđeno je za „Blic“.

Prema informacijama „Blica“ oni su školu tužili za naknadu nematerijalne štete, jer su školi njihova djeca bila povjerena, bila su u toj ustanovi u trenutku pucnjave i ubijena su.

Jedna od porodica tužila je i državu Srbiju.

– U tom zahtjevu stoji da je država osnivač škole gdje su djeca ubijena – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Nakon što su porodice predložile da se prema majci i ocu dječaka ubice odrede privremene mjere zabrane raspolaganja imovinom i novcem imali su rok od 30 dana da pokrenu tužbu. Isprva su tužbu podnela četiri člana jedne porodice protiv majke dječaka i zatražili odštetu od oko 300.000 evra.

Ubrzo nakon toga, privatnu tužbu je podnijelo još 27 članova porodica ubijenih. Tuženi su dječak ubica (14), njegova majka i otac.

– Tužba je podnijeta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliske osobe, kao i na ime pretrpljenog straha – kaže izvor.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм