Deset poslanika

Poslanici Srpske liste vratili mandate

  • Извор: СРНА
  • 07.11.2022. 12:13

Deset poslanika Srpske liste u Skupštini samoproglašenog Kosova jutros je vratilo mandate zbog prištinskog kršenja briselskih sporazuma i odluke kojom je naloženo Srbima da izvrše preregistraciju vozila sa srpskih na "RKS" tablice.

Iz Sekretarijata Skupštne potvrđeno je Srni da su mandate vratili svi poslanici Srpske liste uz obrazloženje da mandat vraćaju iz moralnih i ličnih razloga.

- Administarcija u Sekretarijatu Skupštine prihvatila je ostavke i uredno zavela u protokolu - naveli su iz Sekretarijata.

Mediji sa sjevera Kosova prenijeli su da je 12 Srba zaposlenih kao spoljno obezbjeđenje objekta Euleksa u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice razdužilo uniforme i napustilo radna mjesta.

Srbi su napustili i službu u tzv. Kosovskoj policiji i sada kontrolu administrativnih prelaza Јarinje i Brnjak, kao i javni red i mir, vrše pripadnici iz redova ostalih nesrpskih zajednica.

Politički i institucionalni predstavnici Srba sa Kosmeta donijeli su odluku da napuste sve političke institucije - skupštinu i vladu privremene uprave u Prištini, kao i četiri opštine na sjeveru Kosmeta, pravosudne organe, policiju i administraciju.

Odluka o napuštanju institucija ostaje na snazi sve dok Priština ne počne da poštuje sporazume, ne povuče odluku o tablicama i ne formira zajednicu srpskih opština.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.