Sahraniće ga samo ujak zbog strašne sudbine porodice

Posmrtni ostaci heroja sa Košara preuzeti poslije 22 godine

  • 03.02.2021. 16:16

Posmrtni ostaci Zorana Veselića (1972-1999.), vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, poslije skoro 22 godine, sutra preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice.

Veljko Odalović, predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće sutra u 10 sati na Institutu za sudsku medicinu u Prištini tijelo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

Veselić je poginuo 19. aprila sa dva saborca u mjestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tijela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici. Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković – roditelja i tri maloljetna muška djeteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tijela vojnika s Košara imako neke informacije o mogućim mjestima gdje počivaju, predali smo ih u Prištini – kaže za Kurir Odalović.

Junaci sa Karaule Gorožup, vojnici i stariješine sa starim vodonikom Žarkom Petrovićem na vrhu Paštrika.

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, sutra će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana poslije Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a prije dvije godine i majka, pa nisu dočekali bar sinu na grob da odu. Brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku – navodi Odalović.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм