Komentari se samo nižu

Potez bake mnoge šokirao: Unuku od kćerke poklonila 100 evra, a unuku od sina 300

  • Извор: Курир
  • 18.08.2022. 17:26

Najviše se voli muško dijete i muško unuče. Laže ko kaže drugačije. Ako je još "prvo pa muško" u većini slučaja će biti "zlato mamino" ili pak "zlato babino".

Neće majke i bake to nikad priznati, naravno da svu djecu, odnosno unuke, vole podjednako, ali uvijek su ona muška malo jednakija. To potvrđuje i sljedeći primjer.

"Kaže žena u dvije nedelje imala dva krštenja. Krstio se unuk od kćerke i unuk od sina. Unuku od kćerke je poklonila 100 evra, a unuku od sina 300 evra. Na pitanje zašto je jednom djetetu dala više kaže: "Pa to mi je unuk od sina". Srbija, ljeta Gospodnjeg, 2022", glasio je jedan tvit.

Objava je izazvala burne reakcije. Mada, kako i ne bi, kada su mnoga djeca odrastala osjećajući nepravdu zbog svojevrsne diskriminacije između tih muških "prvorođenih" i ženskih "podređenih".

"Da sam joj kćerka to bi ujedno bio i posljednji put da nas je vidjela", napisala je jedna korisnica.

"I kćerku je vjerovatno vaspitala od malih nogu da je manje vrijedna jer je žena", nadovezala se druga korisnica.

"Mizoginija je problem u svakom društvu, a kod nas ponajviše. Ova priča nije izuzetak od pravila već skoro pa pravilo", napisala je jedna korisnica.

Onda je uslijedio primjer koji pokazuje svu surovost ovog našeg kulturnog nasljeđa.

"Komšija dao investitorima neku silnu zemlju. Na svakoj lokaciji dobio po nekoliko stanova i sve odmah ide na sina. Pokojnoj kćerki ni stan! Kad je preminula, sa četrdesetak godina, obećao je njenoj kćerki, svojoj unuci, da će joj dati jedan stan. Sin se pobunio. Dijete nije dobilo ništa! Bukvalno ništa! I to ne krije čovjek: "Nije on dužan da daje. Ima ona oca".

Komentara koji su držali stranu nepravedne bake gotovo da nije bilo. Tek neki korisnici su naveli da njena raspodjela novca i ljubavi nije naša briga i da bi trebalo da gledamo svoja posla.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија