Ukinut pritvor

Potvrđena optužnica protiv Kurtijevih specijalaca, braniće se sa slobode

  • Извор: РТС
  • 26.06.2023. 11:42

Trojici kosovskih specijalaca ukinut je pritvor nakon što je Viši sud u Kraljevu potvrdio optužnicu protiv njih podignutu pošto su 14. juna uhapšeni na teritoriji centralne Srbije.

Kako je saopšteno iz tog suda, nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donijelo rješenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Kosovski policajci su nešto prije 11 časova napustili pritvor.

Govoreći o hapšenju trojice pripadnika kosovske policije duboko na teritoriji centralne Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada za RTS da su oni uhapšeni na 1,8 kilometara od administrativne linije.

Sutra dvije posebne sjednice Narodne skupštine - o Ustavnom sudu i vetu Cvijanovićeve

Sutra dvije posebne sjednice Narodne skupštine - o Ustavnom sudu i vetu Cvijanovićeve

"Ovi ljudi nemaju šta da traže na tom području bez odobrenja Kfora, posebno sa dugim cijevima. Imamo dokaze da Kfor nije bio obaviješten. Mi njih hapsimo, ne na 100 metara na teritoriji centralne Srbije, već na 1,8 kilometara od administrativne linije, na potezu Orahovo-Gnjilica", naveo je Vučić.

Mađarski premijer Viktor Orban naveo je na Tviteru da ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao da će, u skladu sa pozivom upućenom na njihovom prošlonedjeljnom sastanku, vlasti Srbije uskoro pustiti iz pritvora trojicu ranije uhapšenih kosovskih policajaca.

“Veoma cijenimo korak predsjednika Vučića koji je preduzeo u periodu ozbiljnih izazova, a čija odluka je jasan dokaz strateške saradnje naših zemalja i naše zajedničke posvećenosti miru i stabilnosti Balkana“, naveo je Orban.

Prosječna neto plata u Srpskoj u maju 1.280 KM

Prosječna neto plata u Srpskoj u maju 1.280 KM

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić rekao je 14. juna na vanrednoj konferenciji za medije da su trojica kosovskih specijalaca uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

"Dana 14. 6. u 12.38 u administrativnom pojasu prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, daleko u dubini centralne Srbije, pripadnici MUP-a, antiterorističke grupe posebne jedinice policije locirali i uhapsili su tri pripadnika takozvane kosovske policije", rekao je tada Brkić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина