Бор

Познато зашто је Данкин отац ишао на полиграф, а мајка не

  • Извор: Агенције
  • 28.03.2024. 19:50

Детектив полиграфиста Никола Новак изјавио је данас, поводом нестанка двогодишње Данке Илић у Бањском Пољу код Бора и испитавања њених родитеља од стране полиције, да су полиграфско испитивање, мобилна форензика и вјештачење базних станица дио сваке истраге и један од првих корака који се раде, истаквши да је полиграфско испитивање важно јер може или да елиминише некога из истраге, или да концентрише истрагу у том правцу.

“У овом случају само отац може да буде тесиран, а мајка не може јер је трудна. Сада треба провјерити да ли је истина то што отац говори, или није”, навео је он.

Полиција под ротацијама пројурила ка мјесту гдје је нестала Данка Илић

Полиција под ротацијама пројурила ка мјесту гдје је нестала Данка Илић

Како је објаснио, жена која је у другом стању не може да буде подвргнута полиграфском испитвању зато што трудница не може да се излаже таквој врсти стреса, њена физиологија је поремећена и нема нормалне физиолошке реакције.

Поред тога, уколико је у каснијем мјесецу трудноће, она има два пулса што онемогућава да се направи нормалан и релевантан тест.

Одговарајући на питање шта је потребно да би један полиграфски тест био валидан и какви су стандарди праксе и критеријуми за полиграфско тестирање.

АТВ открива: Хапшење у Сарајеву због тражења откупа за несталу Данку

АТВ открива: Хапшење у Сарајеву због тражења откупа за несталу Данку

Новак је нагласио да особа која се тестира мора да буде емотивно, физички и психички у стању да се тестира, и да су све реакције у нормалним условима, односно да ништа са стране није пореметило неку реакцију.

Ватрогасци под ротацијом стигли испред куће код које је нестала Данка

Ватрогасци под ротацијом стигли испред куће код које је нестала Данка

“Не можете ви никога осудити или ослободити само на основу полиграфа. Полиграф је део једне шире истраге и уколико се поклапа полиграфски резултат са још нечим, то онда добија неку трећу димензију. Код нас на суду није признат, али је у истрази јако користан, не би га за џабе користиле све јаче службе света”, рекао је Новак.

Бивши начелник УКП о нестанку мале Данке: Не личи на класичну отмицу

Бивши начелник УКП о нестанку мале Данке: Не личи на класичну отмицу





Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!