"Za te ljude nema pravog života"

Preminula baka Ankica koja je tragala za sinom 26 godina

  • Извор: Телеграф
  • 08.02.2022. 08:31

Ankica Nikolin iz Koluta kod Sombora je za svojim sinom Ivanom Nikolinom, fudbalerom i trenerom Spartaka, tragala 26 godina i nije dočekala da ga pronađe.

Ankica je umrla prije nekoliko dana. Ona je do kraja života, ukupno 26 godina, tražila sina Ivana. Zavještala je svoj DNK, ukoliko ga pronađu, da bi se grob, kako je rekla, mogao obilježiti i da ona bude sahranjena sa njim. Za te ljude nema pravog života. Ne možeš da prevaziđeš tako nešto i zbog toga je to veoma teško – kaže Igor Jurić u intervjuu za Telegraf.

Datum Ivanovog nestanka je 19. januar, a njegova majka Ankica, iako su joj oči izblijedile od čekanja nije gubila nadu.

Do prije 10 godina je za sinom tragala sa suprugom Matijom, kog je upoznala u Batinskoj bici i kojeg je njegovala kao ranjenika, kada je imala svega 15 godina. On je od tuge za sinom uvenuo 2011. godine.

Umrla je sa 94 godine i uvijek je govorila da se uvijek obraduje kada se neko pronađe.

– Moja prva i posljednja misao je sin Ivan. Sve podsjeća na njega. Pisma, fotografije, plaketa “primjernog vojnika”, sitnice koje mi je donosio sa putovanja, ručno izrađeni ukrasi za kuću, izgovorene riječi. Teško podnosim što se niko više ne angažuje u potrazi za njim – rekla je ona prošle godine.

Nema na koja vrata nije zakucala ne bi li nešto saznala o svom sinu. On je nestao u januaru 1996. godine u Bajskim vinogradima u Subotici. Na sebi je imao trenerku, a mogao bi da se prepozna i po mladežu na vratu, sa desne strane.

Te godine napunio bi 41 godinu, a u junu ove bi napunio 67.

Nakon što je Ankici preminuo muž, na spomen ploči uklesan je i Ivanov lik kao sportiste, kako bi se tu položili i njegovi posmrtni ostaci kada se i ako se ikad nađu.

– Sve više blijedi nada u mom srcu da je Ivan živ. Prije nekoliko godina smo pripremili i grobno mjesto za njega uz oca. Zato sam i zatražila od Višeg javnog tužilaštva da mi uzmu DNK uzorak u slučaju da se nekada pronađu Ivanovi posmrtni ostaci da se imaju sa čim uporediti – rekla je tada.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.