KC Niš

Preminula porodilja (23) zaražena koronom, hitno porođena carskim rezom

  • Извор: Курир
  • 24.09.2021. 11:05

Trudnica iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je danas da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 165 kovid pacijenata, a među njima su i četiri trudnice i porodilje.

Jedna od njih, koja ima samo 23 godine, nalazi se u intenzivnoj nezi nakon porođaja carskim rezom, a to je prema njegovim riječima primjer kako može naglo da se pogorša stanje.

Tri hospitalizovane trudnice i porodilje smještene su na ginekologiju, a jedna u novi Klinički centar u jedinici intenzivnog liječenja nakon carskog reza.

- Ta pacijentkinja je primjer koliko korona može naglo da se promjeni stanje u toj bolesti. Mlada žena, od 23 godine, bez ikakvih bolesti u devetom mjesecu trudnoće, nažalost, inficirala se kovidom. Stanje je bilo stabilno, ali odjednom se to pokvarilo i odlučili smo da se uradi carski rez - rekao je prof. dr Zoran Perišić.

Dodao je da se rodila zdrava djevojčica od tri kilograma i 400 grama.

- Majku smo morali odmah da vratimo u šok sobu jer joj je satuacija u roku od 15 minuta sa 90 pala na 70 procenata. Ona je sada takođe dobro i ide lagano ka oporavku - naveo je doktor i dodaje da je to primjer kako se bolest može naglo pogoršati.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.