Туга

Преминуо Драган Савић Цвики

  • Извор: Блиц
  • 04.01.2024. 18:33

Драган Савић Цвики (29) из Мачванског Метковића, који је прије годину и по ујединио Мачву у борби са тешком болешћу, изгубио је животну битку.

Преминуо је у шабачкој болници гдје је био хоспитализован након шту му се прије десетак дана здравствено стање погоршало.

Драгану је дијагностикован тумор на мозгу који је у јулу 2022. године одстрањен, као и нови који се постоперативно јавио на кичменој мождини.

Послије операција је отпуштен на кућно лијечење пошто због физичке исцрпљености није могао да поднесе више од четири сеансе зрачења.


Детаљи тешког судара: Повријеђене еуфорце извлачио хеликоптер

Детаљи тешког судара: Повријеђене еуфорце извлачио хеликоптер

На иницијативу његовог пријатеља ветеринара Мирослава Ерића одмах је покренута хуманитарна акција којом је обезбијеђен новац за терапију која је младића “подигла из мртвих”.

Један од пријатеља је чак понудио и свој аутомобил на продају како би се скупио новац за Драганово скупо лијечење.

У клубовима су организоване журке, а на друштвеним мрежама аукције љубимаца, књига и аутомобила… Преко Црвеног крста Богатића и појединачно велики број хуманих људи је уплаћивао новчане прилоге за Драганово лијечење, пише "Блиц".

Послије неколико мјесеци Драган се потпуно опоравио и редовно је одлазио код љекара на контроле. Прије десетак дана му је позлило и примљен је у болницу у Шапцу гдје је јуче преминуо.

Драган Савић Цвики биће сахрањен сутра у родном мјесту.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: