Петар Петковић

"Приштина блокира српске санитете и обрачунава се са газама и завојима“

  • Извор: АТВ
  • 13.10.2023. 18:08

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да Приштина блокира српске санитете и на тај начин угрожава животе пацијената.

"У јеку хуманитарне катастрофе коју је својим забранама и ирационалним одлукама изазвао Аљбин Kурти, Приштина сада блокира српске санитете и обрачунава се са газама и завојима и угрожава живот пацијентима! Да ли је то та Kуртијева деескалација?“, навео је Петковић у објави на друштвеној мрежи "Икс“.

Подсјећамо, директор КБЦ-а Косовска Митровица Златан Елек рекао је да су припадници тзв. косовске полиције зауставили на пункту на Бистричком мосту санитетско возило које је превозило санитетски материјал из дома здравља у Лепосавићу ка КБЦ Косовска Митровица, и упутили га на терминал у јужном дијелу Косовске Митровице.

Према ријечима Елека, у возилу које су зауставили припадници Косовске полиције налазила се сва потребна документација.

"Оно што ми знамо јесте да је по нашим подацима све што се налазило у санитетском возилу било је пропраћено прописном документацијом. То возило је санитески материјал превозило из Дома здравља у Лепосавићу у КБЦ Косовска Митровица. Возило се налази на Царинском терминалу у Јужној Митровици", навео је Елек, преноси Косово онлајн.

Елек је додао да очекују информације зашто је возило заустављено и превезено на царински терминал.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.