Виши суд у Смедереву

Продужен притвор осумњиченом за масакр код Младеновца

  • Извор: Танјуг
  • 19.02.2024. 14:03

Виши суд у Смедереву продужио је за још 30 дана притвор Урошу Б., осумњиченом да је 4. маја прошле године у селима Дубона и Мало Орашје убио девет, а ранио 12 особа.

Притвор је продужен и његовом оцу Радиши Б., ујаку Горану Г. и брату од ујака Борису Г., речено је Тањугу у Вишем суду у Смедереву.

Како су прецизирали, притвор им је продужен претходне недјеље и може да траје најдуже до 8. марта.

Виши суд у Смедереву, крајем јануара донио је рјешење о потврђивању оптужнице против осумњичених, а на које рјешење одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Овај суд се огласио мјесно ненадлежним у односу на оптужене Горана Г. и Бориса Г. из Вињишта, односно ујака и брата оптуженог за масакр, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу, па ће по правоснажности оптужнице доставити списе предмета.

Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу против њих подигло прије скоро месец дана, 18. октобра, али због штрајка радника Јавног предузећа Поште Србије, оптужница није уручена свим лицима. 

Урошу Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним дјелима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је Радиша Б. у кући у којој је живио неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите дијелове за оружје.

Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота девет људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)