МУП Србије

Пронађено 4.780 илегалних миграната, са кријумчарима се скривали у земуницама

  • 10.11.2023. 18:46

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије пронашли су око 4.780 илегалних миграната који су се скривали у пограничним појасевима на подручју Сомбора, Суботице, Кикинде и Пирота, укључујући и земунице.

Мигранти су пронађени у акцији сузбијања илегалних миграција, која се спроводи од 27. октобра.

Како је саопштено из МУП-а, у сарадњи са Комесаријатом за избјеглице и миграције Србије до сада је око 3.300 илегалних миграната превезено у прихватне центре.

"Од почетка акције, детаљном претрагом терена, више стотина полицијских службеника пронашли су осам аутоматских пушака, пет пиштоља, око 1.640 комада муниције различитог калибра, више стотина страних пасоша и мању количину наркотика, наводи се у саопштењу.

Пронађено је осам земуница у којима су се мигранти и кријумчари скривали.

Припадници Министарства унутрашњих послова, осим на сјеверу, спроводе појачане активности и на југу земље, спречавајући улазак илегалних миграната из Бугарске и Сјеверне Македоније.

Полицијски службеници су од почетка акције контролисали 96.595 возила и 354 објекта од којих је највећи број у Суботици, а у овој акцији ухапшено је осам кријумчара и задржано још 139 особа због различитих кривичних д‌јела.

Поднијето је 19 кривичних пријава за кривично д‌јело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, 11 кривичних пријава у вези са оружјем, осам кривичних пријава за неовлаштено држање дроге, као и 12 кривичних пријава за друга кривична д‌јела.

Такође, поднијете су 523 прекршајне пријаве из Закона о странцима, као и 98 за прекршаје из Закона о граничној контроли.

Акција се спроводи по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, а њом руководи помоћник директора полиције Србије генерал полиције Дејан Луковић.

"Ову борбу МУП ће истрајно спроводити док проблем ирегуларних миграција не буде ријешен и ланац кријумчарења људи у потпуности пресјечен, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.