Udruženje novinara Srbije

Radomirović: Moramo zaštiti autonomiju urednika i novinara 

  • 17.03.2019. 10:01

Udruženje novinara Srbije (UNS) će, zbog upada lidera opozicije u zgradu Radio-televizije Srbije, zatražiti reakciju Međunarodne federacije novinara, Evropske federacije novinara i predstavnika OEBS-a za slobodu medija, jer je to opasan presedan, rekao je predsjednik UNS-a Vladimir Radomirović.

"Ono što su lideri opozicije uradili sinoć pokazuje da oni ne žele slobodan javni servis", istakao je Radomirović za RTS. 

Povodom zahtjeva demonstranata da se uključe direktno u program i da se građanima obrate direktno, Radomirović je rekao da bi onda svako mogao da nasilno ulazi u televiziju i govori šta mu padne na pamet. 

"Naše je da kao udruženje novinara zaštitimo autonomiju urednika i novinara koji treba da rade svoj posao na miru i bez pritisaka", rekao je Radomirović. 

On je ocijenio da treba insistirati na tome da ni opozicija, ni vlast nemaju monopol nad informacijama, već da one pripadaju građanima. 

"Cilj društva treba da bude da RTS bude što slobodniji i da građani, koji plaćaju pretplatu, imaju mogućnost da utiču na program RTS-a, ali ne na ovakav način, nasiljem", zaključio je Radomirović. 

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм