Сава центар

Рањена наставница из Рибникара први пут послије масакра у јавности: Све вријеме окружена дјецом

  • Извор: Курир
  • 18.03.2024. 12:28

Догађај под називом "Сећање на Ангелину" одржан је синоћ у Сава центру у Београду, гдје су приказане хаљине модних дизајнера рађених управо по скицама Ангелине Аћимовић, страдале дјевојчице у ОШ „Владислав Рибникар“.

Синоћном догађају, поред породица жртава убијених у прошлогодишњим злочинима, присуствовала је и наставница историје, Татјана Стевановић, која је тог кобног 3. маја држала час када је дјечак убица улетио наоружан у учионицу.

Нико од пристних није остао имун на потресне говоре породице Аћимовић, а наставница историје све вријеме је погнуте главе покушала да остане јака, што јој, као и свима који су се синоћ нашли у Сава центру, није полазило за руком, пише Курир.

Наиме, наставница Татјана појавила се синоћ у јавности послије дужег времена, а све вријеме је била окружена дјецом, грлила их је док су емоције савладале и свакога од њених ђака, сада већ ученика осмог разреда.

Подсјетимо, Татјана Стевановић нашла се прва на удару када је дјечак Коста К. улетио у учионицу, и од 57 метака, њу су погодила три хица.

Иначе, на догађају је било представљено 19 креације Ангелине Аћимовић, која је све одушевила талентом и ведрином, што је њена породица на крају успјела уз заједничку помоћ да прикаже синоћ у Сава центру. Ангелина је велики таленат за креирање хаљина показала током похађања школе моде, а њена породица одлучила је да оживи њен рад у знаку сјећања на трагично настрадалу дјевојчицу, као и да на овај начин настави њену мисију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.