Nakon strašnog zločina

Roditelji traže premještanje djece iz škole na Vračaru odgovorio im direktor školske uprave

  • Извор: Телеграф
  • 08.05.2023. 13:31

Direktor školske uprave Beograd Dragan Filipović rekao je danas da, iako je odlučeno da se učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se dogodila tragedija 3. maja, vraćaju na nastavu u srijedu 10. maja, povratak svakog učenika zavisiće od toga kako se budu osjećali i dodao da će sve naredne aktivnosti u toj školi biti u potpunosti prilagođene đacima.

Filipović je rekao i da su se zahtijevi roditelja učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" uglavnom odnosili na izmještanje učenika i rekonstrukciju škole.

„Svako ko uđe u školu, ima osjećaj da treba da se izvrši rekontrukcija. Škola je inače jako dugo u nekom stanju da je potrebna rekonstrukcija. Kad je riječ o izmještanju učenika, to ne bi bilo dobro za djecu. Opet bi, i u drugoj školi, prolazili kroz iste priče sa vršnjacima, opet bi se vraćali na to kako se desilo, zašto se desilo, kako je to izgledalo... Djeca ne bi imala priliku da završe sa tim što se desilo. Naravno da to nije lako, ali upravo zato u ovoj školi organizujemo za svu djecu sve ono što je njima potrebno“, navodi Filipović.

Na vratima stana dječaka ubice ispisana prijetnja

Na vratima stana dječaka ubice ispisana prijetnja

On je istakao da se nastava neće odvijati po klasničnom modelu i da je akcioni plan donijet.

„Učenici se vraćaju na nastavu u srijedu 10. maja, ali povratak svakog učenika zavisiće od toga kako se budu osjećali“, rekao je i dodao da će sve naredne aktivnosti u toj školi biti u potpunosti prilagođene đacima.

Dragan Filipović kaže da će u školi biti prisutne i kolege iz Ministarsva zdravlja, ali i drugih zdravstvenih ustanova.

„Inače u školi i danima unazad i narednih dana dokle god bilo potrebno, biće i kolege iz Ministarstva zdravlja, iz Klinike za neurologiju 'Doktor Subotić', iz Instutitta za mentalno zdravlje i Kliničkog centra Srbije. Juče je bilo osam kolega i rade se i grupne i individualne terapije. Svjesni smo razlike i činjenice, da školu pohađaju učenici od 7 do 15 godina, odnosno od prvog do osmog razreda, da svakoj grupi djece treba prići drugačije“, objašnjava Filipović i dodaje:

„Ono što su juče roditelji mlađih razreda iznijeli jeste da bi to njima značilo da posjeta psihoterapeuta bude u okviru njihove odjeljenske zajednice. Mi smo takođe to preporučili jer djeca u grupi najbolje dobijaju informacije i osnažena su da pitaju. Pogotovo kada je riječ o deci najmlađeg uzrasta.“

Najnovije informacije o povrijeđenima u dva masakra:

Najnovije informacije o povrijeđenima u dva masakra: "To dijete je nevjerovatno“

Takođe, Direktor školske uprave tvrdi da su jasno objavljeni termini kada će kolege iz Ministarstva zdravlja biti prisutne u školi.

„Kada je riječ o učenicima predmetne nastave od petog do osmog razreda, već po potrebi samog roditelja ili djeteta biće organizovan i za roditelja, a ukoliko ima potrebu on može doći i do škole. Takođe, jasno su objavljeni termini kada će kolege iz Ministarstva zdravlja biti prisutne u školi“, naglašava Filipović.

Podsjetimo, u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja. Policija je u stanu učenika K. K. (13), koji se tereti za ovaj jeziv zločin, našla skicu i imena 16 djece koje je planirao da ubije, a jeziv je podatak da među njima ima i mališana iz škole koje nije ni poznavao, saznaje "Telegraf.rs".

Pratite nas i putem Vibera

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм