Ana Brnabić

Rok od 90 dana, onda tužimo

  • 27.11.2018. 18:37

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u ime Vlade Srbije, u skladu sa Cefta sporazumom, poslala Sekretarijatu Cefte formalni zahtjev za direktne konsultacije u okviru zajedničkog komiteta Cefte.

"Oni od sutra, odnosno od prijema ovog zahtjeva, imaju rok od 90 kalendarskih dana da riješe problem koji je Priština napravila kršenjem Cefta sporazuma u direktnim konsultacijama u zajedničkog komiteta", rekla je Brnabićeva.

Kako je rekla, ukoliko se ove konsultacije ne pokrenu, Srbija će ponovo u skladu sa Cefta sporazumom pokrenuti postupak pred Arbitražnim sudom.

Zahtjev je poslat, osim Sekretarijatu Cefte, i Unmiku kao potpisniku za teritoriju Kosova i Metohije i generalnom sekretaru UN.

"Kao strana koja u potpunosti poštuje i uvijek je poštovala sporazum, sa pravom očekujemo brzu reakciju Sekretarijata i Unmika. Svim našim građanima i međunarodnim partnerima poručujemo da ćemo nastaviti da se borimo protiv kršenja međunarodnih ugovora i sporazuma svim pravnim mehanizmima poštujući međunarodno pravo i evropske vrijednosti", ukazala je premijerka Srbije.

Napomenula je da Srbija neće nasjedati na provokacije i neće uvoditi kontramjere, a nastaviće da sarađuje sa partnerima u regionu, prije svega BiH, koja je takođe pogođena nerazumnim mjerama Prištine.

"Radićemo sve da bi se stvari vratile u normalu, da bi se izbjegla humanitarna kriza i svaka dalja diskriminacija srpskog naroda", naglasila je predsjednica Vlade Srbije.

Brnabićeva je najavila da će Vlada izvještavati građane o svim daljim koracima koje će preduzimati Srbija.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.