Dezinformacije

RTS: O "Aidi“ ne odlučuju ni Žbanićeva ni Vučić

  • Извор: РТС
  • 12.06.2022. 15:03

Tvrdnju Jasmile Žbanić da joj je „na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma Quo vadis, Aida moraju konsultovati sa Vučićem“ smatraćemo dezinformacijom dok ne kaže ko na RTS-u joj je to rekao.

Jasmila Žbanić nastavlja da pritiska RTS da emituje njen film „Kvo vadis, Aida“.

Prvo je koristila premijeru da poručuje svima i svakome da „Aida“ mora da bude na RTS-u, koristeći za tu kampanju i dio medija u Srbiji.

Odmah poslije premijere i nekolicina ambasadora je pitala generalnog direktora da li će RTS emitovati „Aidu“, što se u svim zemljama smatra nedopustivim miješanjem u uređivačku politiku javnog medijskog servisa.

Sada Jasmila Žbanić kaže kako joj je „na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma 'Quo vadis, Aida' moraju konsultovati sa Vučićem“. Ovakve tvrdnje se obično tretiraju kao dezinformacije smišljene da bi se ostvarili nečiji interesi ili nanijela šteta onome na koga se vijest odnosi.

RTS će tako i tretirati ovu izjavu Jasmile Žbanić sve dok ne kaže ko joj je sa RTS-a to rekao.

"Dotad, smatraćemo da je njena priča izmišljena. Naročito zato što je lako dokazati da rediteljka „Aide“ nikada o prikazivanju filma na RTS-u nije razgovarala ni sa urednikom filmskog programa, ni sa direktorom programa, ni sa generalnim direktorom, kao i da oni nikada o filmu nisu razgovarali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem", piše na RTS-u.

O prikazivanju „Aide“ na RTS-u ne odlučuju ni Žbanićeva ni Vučić.

"I na kraju da kažemo i da bi na neki način mogao da nam laska toliki pritisak rediteljke da emitujemo „Aidu“. Ponekad se učini kao da je film snimala samo zato da bi se prikazao na RTS-u", stoji u saopštenju.

(RTS)

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.