Lažno prijavljivanje

RTS podnio krivičnu prijavu protiv Ace Lukasa i njegovog menadžera

  • Извор: РТС
  • 07.04.2022. 16:51

Radio-televizija Srbije podnijela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu protiv Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, pjevača i muzičara, i Saše Mirkovića, estradnog menadžera i producenta, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

U prijavi koju je RTS podnio se takođe navodi da  su Vuksanović i Mirković, iako je cijela Srbija u direktnom prenosu mogla da vidi i ko su bili članovi žirija u finalnoj večeri i kako su glasali, lažno prijavili i osobe koje, ili uopšte nisu bile članovi žirija, ili jesu bili u žiriju, ali su i glasali za Vuksanovića.

Konačno, regularnost objavljenih rezultata SMS glasanja potvrdio je i Comtrade System Integration, firma koja je bila zadužena za obradu ovih glasova, a na tu obradu Dragan Bujošević i Olivera Kovačević nisu, niti su mogli da utiču.

Pored ove krivične prijave, po kojoj RTS očekuje da nadležno tužilaštvo sprovede postupak, utvrdi odgovornost prijavljenih i kazni ih po zakonu, Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, podnio je i dvije privatne tužbe, protiv Vuksanovića i protiv Mirkovića za naknadu štete koju su nanijeli izjavama datim na konferencijama za medije prije samog takmičenja, tako i prilikom televizijskih gostovanja nakon takmičenja, u emisijama B92 Sport na TV B92 12.03.2022. godine i Novo jutro Televizije Pink, 13. marta 2022. godine.

O ishodima svih ovih postupaka RTS će obavijestiti javnost.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.