КиМ

Са звечанске тврђаве скинута српска застава

  • Извор: Агенције
  • 23.02.2024. 14:59

Са звечанске тврђаве од јутрос се не вијори српска застава, а лица која су је уклонила, за сада, нису позната.

Радио Гораждевац јавља да су се на лицу мјеста увјерили, након што су им од раних јутарњих часова јављали читаоци, да српске тробојке нема на тврђави Мали Звечан, а не види се ни јарбол на којем је застава била закачена.

Замјеник командира косовске полиције за Сјевер Ветон Ељшани рекао је да им није стигла никаква жалба, нити пријава, те стога не могу покренути никакву процедуру.

Ово је још један у низу уклањања српских симбола са севера Косова у протеклим недељама. Недавно су министар унутрашњих послова Џељај Свечља и министар локалне самоуправе Ељберт Краснићи уклонли два билборда на сјеверу, један са приказаном српском заставом, а други са почасним грађанима Звечана.

Свечља је 25. јануара, када је присуствовао уклању билборда са фотографијама почасних грађана Звечана Александра Вучића, Марка Ђурића, Владимира Путина, Новака Ђоковића... на свом Фејсбук налогу објавио видео снимак.

“Једини симбол Србије на Косову биће њена амбасада у Приштини”, навео је тада Свечља.

Слично је поновио када су затворене три општине при српском систему - Општина Клина, Општина Исток и Општина Пећ. 

“Време безакоња је завршено и једина институција Србије у оквиру Косова биће њена амбасада у Приштини”, истакао је у објави на Фејсбуку.

Пратите нас и путем Вибера